Actueel

In een interactieve voorstelling in Don Bosco toonde filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar zich bezorgd over de klimaatcrisis. Het werd een echte wake-up call. Maar hij bracht toch vooral een positief verhaal want we kunnen de klimaatsverandering veranderen, als we andere keuzes durven maken. Na de voorstelling werd er, bij lekkere hapjes en een drankje, nagepraat...

Op 14 oktober vinden de zesjaarlijkse gemeenteverkiezingen plaats. De uitslag bepaalt mee wie de volgende zes jaar de gemeente zal besturen. Niet zonder belang, tenslotte gaat het over jouw woonomgeving, jouw straat en jouw huis.

Groen heeft een toekomstvisie die verder reikt dan zes jaar. Ook onze kinderen en kleinkinderen moeten in een gezonde, veilige omgeving kunnen wonen en...

Dat de roze zak vanaf dit jaar wordt opgehaald is waarschijnlijk al bekend voor iedereen. Gratis is die ophaling natuurlijk niet, de gemeente betaalt deze extra service.


Op werkbezoek bij EcoOH, de verwerker van onze roze zakken

Maar de discussie over de roze zak is daarmee beslist niet aan zijn eind. Zopas deed Fost Plus, de vereniging die...

Het woonzorgcentrum de Kouter staat eindelijk op de “erkenningskalender” van de Vlaamse overheid.

Op de 4 ha grote spie tussen de Kouterstraat, de Haasroodsestraat en de Kartuizersstraat in Blanden kan dus begonnen worden aan de bouw van een woonzorgzone met een woonzorgcentrum, kortverblijf, dagverzorging en een lokaal dienstencentrum.

De bouw werd al beslist in 2001. Maar...

De raadszaal van het gemeentehuis liep goed vol voor de hoorzitting rond de diverse voorstellen om de mobiliteit in de dorpskern van Haasrode te verbeteren. De bedoeling is de dorpskern verkeersveiliger te maken voor de “zachte weg” gebruiker

Schepen van mobiliteit Mattias Bouckaert stelde liefst 6 min of meer ingrijpende maatregelen voor: een verbod op de doorgang van zwaar verkeer...

Vlak naast de kapel van Steenbergen, redelijk verstopt voor een onoplettende bezoeker, staat een boswachterswoning. Aangezien er steeds minder boswachters in dienst zijn besloot het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) deze woning in concessie te geven voor een periode van 15 jaar.

De concessie werd zopas verleend aan het RLD Dijleland. Op termijn verhuizen ze van de ambachtelijke...

Enkele weken geleden werd in de media de idee gelanceerd om van Meerdaalwoud en omstreken een nationaal park te maken. Als Groene partij zijn we natuurlijk blij met elke steun voor natuurbescherming en ecologie. We hopen dat het bij meer dan woorden blijft. De oprichting van het eerste nationaal park in Vlaanderen, de 'Hoge Kempen', vroeg immers ruim 5 jaar voorbereiding.

Een...

Een auto delen met vrienden, familie of buren? Moet kunnen!

Het is eenvoudig, goedkoop, sociaal, ecologisch en makkelijk te organiseren. Maar bij de opstart komen toch heel wat praktische zaken kijken: verzekering, contract opstellen, enz.
De Milieuadviesraad neemt het initiatief om je hierbij te helpen. Op 22 november om 20 uur is er in het gemeentehuis een infoavond waar...

Je zou het haast gaan denken, want dit weekend kreeg een groot deel van onze bewoners het tijdschrift  "HIER in Leuven" in de bus. Daarom deze rechtzetting, vooraleer onze politici in ballingschap vertrekken: het gaat hier uiteraard om een vergissing bij De Post.. We proberen het recht te zetten. Ons tijdschrift kan je alvast online lezen als bijlage bij dit bericht.

Zo verneem je...

Kinderen die lekker en gezond eten, het is de wens van elke ouder. Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt zeker ook voor gezonde voeding. De school is de plaats waar kinderen een groot deel van hun tijd spenderen, waar ze tussendoortjes en maaltijden eten en waar ze een deel van hun opvoeding rond voeding en beweging meekrijgen.

Momenteel eet 1 op 3 scholieren ’s middags een warme...

Pagina's